We zijn begonnen!

S.O.S.! Houdt de opduwer in de vaart!

De M.S. Zulthe heeft uw hulp nodig. Deze boot is al zo’n 70 jaar in het bezit van waterscoutinggroep de Bevers, door de actie hopen we haar de komende 70 jaar in de vaart te kunnen houden.

In de afgelopen jaren is er al veel aan onderhoud gedaan, echter ligt er een groot project klaar. De volledige opbouw van de opduwer moet vervangen worden en we hebben niet de middelen om dit te doen. Met behulp van fondsenwerving en deze actie willen wij als Bevers de €10.000 bij elkaar krijgen om het project te kunnen starten en afmaken.

De opduwer is het hart van de Bevers, ze wordt wekelijks gebruikt tijdens de opkomsten op het Leekstermeer, maar ook tijdens kampen is de opduwer onmisbaar. Zo slepen we zelf de zeilboten naar en van kampen waar de Bevers actief zijn. Je kan zeggen dat de opduwer de drijvende kracht is van de Bevers en dat willen we graag zou houden!

Om deze redenen organiseren wij de zeilmarathon als sponsoractie. We proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen. Het geld dat met deze actie wordt binnen gehaald, zal in de pot voor de renovatie van de opbouw worden gestopt. Het resterende bedrag gaan we via fondsenwerving aanvullen. Zodra het totale bedrag binnen is, kan gestart worden met de renovatie. Het gedoneerde geld van de zeilmarathon, blijft dus gereserveerd voor de opduwer.

Mocht u nu meer vragen hebben over wie de Bevers precies zijn, dan verwijzen wij u graag door naar het kopje: wie zijn wij?

Hoe werkt de zeilmarathon?

Tijdens de zeilmarathon wordt er voor elke gedoneerde 50 euro een half uur door ons gezeild. Wij zullen minimaal 24 en maximaal 48 uur achter elkaar zeilen.

Tijdens de zeilmarathon zullen er meerdere activiteiten plaatsvinden. Er zal een bar zijn waar koffie, thee en fris te koop is. Ook is er een mogelijkheid om een rondje te varen met de opduwer. Voor Donateurs zal deze vaartocht gratis zijn.

Er is al 1666 euro binnengehaald!

Wie zijn wij?

Wij zijn Waterscoutinggroep de Bevers, een vereniging die zich inzet om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met scoutingtechnieken op en rond het water.

Elk jaar zijn er terugkerende kampen waar we als groep aan deelnemen, waaronder het NoWaKa (Noorderlijk Water Kamp), het Noorderlijk Pinsterkamp en onze eigen zomerkampen.

Tijdens ons zomerkamp zeilen de zeeverkenners van meer naar meer en van dorp naar dorp in Friesland. De zeeverkenners overnachten op een oud binnenvaartschip genaamd de Jacoba II. Dit is een schip van onze zustervereniging de Chauken.

Onze groep is verdeeld in leeftijdsgroepen die we als groep 'speltakken' noemen.

De groep van 7 tot en met 10 jaar noemen wij 'de Dolfijnen', dit is de jongste speltak van onze groep. De dolfijnen zijn voornamelijk op het land te vinden en maken daar kennis met zowel de scoutingtechnieken op land en water.

De groep van 11 tot en met 15 noemen wij ' de Zeeverkenners'. De zeeverkenners zijn bijna altijd op het water te vinden en krijgen begeleiding om hun zeilvaardigheid en de omgang met zeilboten te ontwikkelen. De jeugdleden die bij ons meerdere zeildiploma's hebben gehaald en verantwoordelijkheid hebben, krijgen een leidinggevende rol op hun 'eigen' boot. Zo ontwikkelen zij verantwoordelijkheid over de bemanning en de boot zelf.

De groep van 16 tot en met 17 noemen wij 'De Wilde Vaart'. Bij de wilde vaart worden de jeugdleden vrijgelaten om grotendeels zelf hun activiteiten en kampen te organiseren. Ook worden ze klaargestoomd om zelf hun leidinggevende kwaliteiten te ontwikkelen, om uiteindelijk jeugdleider te worden bij de dolfijnen.

Waterscouting de Bevers biedt kinderen een veilige omgeving om zichzelf te ontwikkelen en spelenderwijs te leren. Dit allemaal op en rond het water. Een spetterende hobby voor jongeren tussen 7 en 18 jaar!

Doneren

Hoogste donaties